dijous, 23 de juny del 2016

RECOMANACIONS PER LES VACANCES


Un cop arribats a la fi del curs escolar, us fem arribar unes recomanacions que potser us seran d’utilitat a l’hora de planificar activitats d’estiu per als vostres fills o filles.
Procureu que juguin  molt i mirin de passar-s’ho molt bé.
Mireu de flexibilitzar els seus horaris, que no hagin de córrer, deixar-los fer, parlar i menjar al seu ritme que sempre és més lent que el nostre.
Que facin noves coneixences i juguin amb nens i nenes amb els quals no ho solen fer tant, i també amb companys de diferent edat.
Animeu-los a fer activitats de moviment: que vagin amb bicicleta, a les piscines, a la platja, a fer passejades o petites excursions, als parcs infantils, que juguin a pilota...
Estimuleu els seus sentits: provar menjars nous, fruites d’estiu; escoltar música; olorar coses noves...
Mireu que participin de les festes d’estiu del poble o del barri, i sobretot en les activitats pensades per a infants: titelles, teatre, cinema, grups d’animació, gegants i nans, jocs...
Si viatgeu informeu-los del nom dels pobles, platges, muntanyes, persones que trobeu; feu que tornin a casa amb algun record del lloc on han estat.
Si estan en contacte amb la natura, procureu que tinguin temps per observar plantes, fulles, fruits, pedretes, animals...
Procureu que mantinguin els hàbits d’autonomia i ordre: endreçar les seves joguines, vestir-se i despullar-se, menjar sols, asseure’s bé a la cadira, demanar correctament les coses, saludar i acomiadar-se.
Converseu amb ells, expliqueu-los contes, recordeu endevinalles, dites, cançons... Estimuleu-los a reconèixer lletres, noms, títols,rètols... en els textos escrits que habitualment es troben a casa, al carrer, a les botigues, als diaris o revistes. Animeu-los a escriure lliurement, a fer llistes de noms, a retallar i enganxar lletres de revistes formant paraules.
Feu-los pensar tot recordant els números, comptant objectes, comparant quantitats, resolent petits problemes de càlcul, jugant a diferents tipus de jocs educatius (parxís, oca, tres en ratlla, dòmino, cartes, trencaclosques...).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada